Skt. Michaelsfest på Marjatta

Tirsdag den 29 september kunne vi traditionen tro fejre den årlige Skt. Michaelsfest. En årstidsfest som  betyder meget for alle på Marjatta. 

Morgenen startede med en smuk højtidelighed på Bredeshave for alle på Marjatta, og herefter samledes alle til fælles morgenmad i kulturhuset. Det er en ganske særlig stemning når vi alle kan mødes og være sammen om årstidens højdepunkter.

Marjatta er hædret med pris fra Sct. Georgs Gilderne

Lørdag den 19. september, uddelte Sct. Georgs Gilderne hæderspriser som blev tildelt de svageste i samfundet.

Marjatta havde i foråret fornøjelsen af at få besøg  af Sct. Georgs Gilderne. Sct. Georgs Gilderne har efterfølgende tildelt Marjatta en fornem hæderspris for det flotte arbejde der bliver gjort for  børn og unge på Marjatta.

Med den fornemme hæderspris fulgte et pengebeløb på kr. 20.000. Marjatta har besluttet at denne flotte donation, vil indgå i planerne om at bygge en bålplads til børnene på legepladsen. De vil så få mulighed for at hygge sig med at lave pandekager, popcorn og meget andet.

En dejlig oplevelse på Marjatta

Tirsdag den 22. september fik alle børn, unge og voksne en stor musikalsk oplevelse. Vi havde fornøjelsen af en fantastisk koncert med Michala Petri og Lars Hannibal. Tak for en rigtig dejlig oplevelse.

Se billeder fra koncerten her.

Foredrag - Helen Keller "Den verden jeg lever i"

Kom til foredrag med Sara R. Andersen - Helen Keller - "Den verden jeg lever i", Helen Keller var en amerikansk forfatter, politisk aktivist og foredragsholder.

19 måneder gammel, blev hun ramt af skarlangsfeber, der gjorde hende blind og døv. Her fortælles om hendes fantastiske livehistorie. Foredraget lægger stor vægt på Helen Kellers kamp for at beherske de sanser hun havde i behold, specielt følesansen.

Se plakaten her.

Foredraget holdes i Kulturhusets Sal, Strandvejen 11, 4733 Tappernøje, onsdag den 30. september 2015 kl. 19.30. Pris kr. 70,- pr. person.

Høstfest på Marjatta skolehjem

Duft af bål, supper der simrer, pandekager og brød der bager på bålpanden blander sig med en munter og aktiv stemning.

Årets høstfest på Skolehjemmet er og bliver en pragtfuld oplevelse for alle.

Der blev kværnet korn, bagt brød, snittet grøntsager, kærnet smør, flækket brænde, kogt syltetøj, presset æblesalat, skabt fantasivæsner af grøntsager, hygget, danset, sunget og nydt at solen var med os hele dagen. 

Kunstudstilling på SampoVig lørdag den 29/8 og søndag den 30/8 kl. 10.00.15.00

Beboerne udstiller værker, i salen på SampoVig, fra deres seneste kunstprojekter, alle er velkomne til at komme og op- leve beboerne fortælle om deres kunstværker og nyde en kop kaffe med hjemmebagt kage.

Udstillingen er åben lørdag den 29/8 og søndag den 30/8 kl. 10.00 - 15.00.

Udstillingen er  på SampoVig, Trommeslagervej 12-14, 4660 Store Heddinge.

Du finder plakaten her.

 

3 fortællinger på Marjatta - Tro, viden eller spiritualitet?

Journalist Charlotte Rørth, forfatter til bogen ”Jeg mødte Jesus”taler om tro, Ph. D. Uffe Jonas, forfatter til bogen ”Solen ved midnat – Grundtvigs sang til kosmos” taler om spiritualitet, Ph. D. Göran Krantz, forsker i oplevelse af musik, dans og sprog taler om videnskab.

Onsdag, 28. oktober 2015 kl. 19.30:
Ph. D. Uffe Jonas:
Grundtvigs kosmologi – en spiritualitet mellem det klassiske og det moderne

Mandag, 16. november 2015 kl. 19.30:
Journalist Charlotte Rørth:
Jeg mødte Jesus

Superflot indsats af Louise ved Special Olympics Games i Los Angeles

En glad og stolt Louise Laursen, netop vendt hjem med en flot guldmedalje i ridning, ved Special Olympics Games 2015 i Los Angeles.

Stort tillykke!

Butik Pilti i Faxebugten

Marjattas butik Pilti har ikke haft sommerferielukket og gudskelov for det, der har været godt gang i butikken og masser af besøg hele sommeren - måske også på grund af den lille fine artikel i avisen Faxebugten i uge 29.

Se artiklen her - og velkommen i butikken som har åbent man-fre fra 10-17 og lørdag fra 10-14.

10. klasse spillede skuespillet på rejse med Darwin, - "En skibsdrens fortælling".

Klassen havde haft en periode om evolutionen samt arternes oprindelse,                     Se flere billeder her.